Documents

Calendari 2021

Si vols tenir el calendari de les activitats previstes pel 2021 en format pdf, selecciona el següent enllaç: Calendari 2021

 

Llistat d'autors del pessebre al cim del Taga

Selcciona el següent enllaç per veure el llista d'autors: Veure llistat

 

Llistat de misses oficiades al cim del Taga

Relació històrica de les misses oficiades al cim del Taga: Veure llistat

 

Manifest pel lliure i responsable accés a la muntanya

Davant de la pressió que pateix el món excursionista amb la proliferació de normes que dificulten les tradicionals activitats a la muntanya i que en molts casos s'han fet sense consultar el col·lectiu excursionista i sense tenir en compte la nostra llarga tradició en la defensa i divulgació del medi natural, els muntanyencs reunits en el Parc Nacional d'Aigüestortes i Llac de Sant Maurici, d'acord amb els criteris que van impulsar la "Declaració del Tirol" per part de la Unió Internacional d'Associacions d'Alpinisme (UIAA) i el manifest elaborat per tots els estaments que representen el col·lectiu muntanyenc de l'estat espanyol i fet públic amb motiu de l'Any Internacional de les Muntanyes, volem manifestar:

 

- Que en totes les actuacions i normatives que es portin a terme relacionades amb les activitats en el medi natural, es tingui en compte la opinió dels muntanyencs expressada a través de les institucions que representen el nostre col·lectiu.

- Que la pràctica excursionista en totes les seves manifestacions tingui la consideració d'activitat tradicionalment realitzada en el medi natural i que aquesta consideració estigui recollida a les normatives de forma concreta i no tan sols a les declaracions d'intencions.

- Que a les regulacions dels espais naturals es diferenciï clarament els visitants ocasionals amb caràcter turístic, dels muntanyencs que practiquem els nostres esports d'una manera habitual i responsable amb el medi, i per tant s'han de tenir en compte les nostres necessitats específiques.

- Que l'ús responsable permet conservar el nostre valuós patrimoni natural i cultural, convençuts que l'activitat esportiva és compatible amb la conservació del medi natural i més concretament amb els declarats com a Espais Naturals Protegits.

- Que les actuacions que pretenen protegir el medi natural han d'estar basades en les regulacions consensuades i no pas en les prohibicions que no sempre estan avalades per una base científica, i per tantreclamem: el nostre dret a l'accés lliure i responsable al medi natural, practicar els nostres esports en les condicions de seguretat adients i no patir més limitacions que les estrictament justificades.

- Que és imprescindible que les normatives dels diferents espais naturals segueixin, en els aspectes fonamentals, uns criteris homogenis que afavoreixin el seu coneixement per part de tots els usuaris i de manera especial del col·lectiu muntanyenc.

Avalats per la nostra pròpia història, els excursionistes desitgem col·laborar activament en les polítiques de conservació i desenvolupament del medi natural, així com en els òrgans de participació i de gestió dels mateixos i en els processos d'elaboració de les seves normatives específiques.

 

Política de galetes

Aquest lloc web fa servir galetes per a obtenir dades estadístiques de la navegació dels seus usuaris. Si continueu navegant considerem que accepteu el seu ús. Sempre podreu revocar el vostre consentiment i obtenir més informació a la pàgina de política de galetes.