Unió Excursionista de Sant Joan de les Abadesses

Recollida del pessebre al cim del Taga, 3 de febrer de 2013

Jornada molt ventosa per anar a la muntanya a realitzar esport, tot i així, mitja dotzena de persones ens hem aventurat a la recollida del pessebre al cim del Taga.

L’aproximació amb vehicles fins a l’església de Sant Martí d’Ogassa ha estat tranquil·la, tant  sols un petit punt d’aigua gelada a la pista que puja al Taller sortint d’Ogassa i alguna branca trencada més amunt; res que no ens impedís el nostre camí.

Arribats a l’església i deixant el cotxe aparcat, ja ens semblava que no seria gaire fàcil, el vent bufava una mica més que al poble i hem començat a escalfar-nos tot pujant per la font del Freixe. El vent amainava una mica i la pujada és feia molt bé, sense pressa però amb pas decidit per arribar al cim i esmorzar.

Un cop hem tret el cap a la Portella...el vent bufava bastant fort i la dificultat per avançar creixia a mesura que ens aproximaven al nostre destí. Ja intuíem que no seria tasca fàcil arribar al Taga; tot esperonats per la proximitat del cim, hem continuat lluitant amb el fort vent que bufava allà dalt.

Finalment, amb bastant esforç, aconseguíem arribar al cim del Taga per recollir el pessebre que les santjoanines Maria Massós i Anna Hernández havien fet per aquest any passat.

La baixada va ser ràpida sense cap entrebanc i altre vegada, com ens havia passat al pujar, al haver passat la Portella, el vent va deixar pas a una petita brisa i tornàvem a recollir els cotxes per tornar cap a Sant Joan.

Política de galetes

Aquest lloc web fa servir galetes per a obtenir dades estadístiques de la navegació dels seus usuaris. Si continueu navegant considerem que accepteu el seu ús. Sempre podreu revocar el vostre consentiment i obtenir més informació a la pàgina de política de galetes.