Unió Excursionista de Sant Joan de les Abadesses

Intens cap de setmana per recordar els 25 anys d'“Hem fet el cim”

Durant tot el cap de setmana passat més de 3.200 persones han realitzat alguna de les ascensions de Fes el teu Everest per celebrar i recordar el 25è aniversari de la primera ascensió catalana a l’Everest.

Muntanyes com el Pedraforca, el Puigmal o la Pica d’Estats, on Conrad Blanch, Carles Vallès i Òscar Cadiach, respectivament, van participar en les ascensions de Fes el teu Everest, van ser els cims més visitats durant el matí de dissabte.

No obstant això, tots els cims proposats en aquesta iniciativa han rebut al llarg del cap de setmana centenars d’excursionistes que han volgut celebrar d’aquesta manera les noces d’argent del primer Everest català.

Cims com ara la Roca Corbatera, Sant Jeroni, la Mola de Colldejou, el Puigpedrós o el Puigsacalm han superat les espectatives de les entitats coordinadores de les ascensions.

El Pedró dels Quatre Batlles, el sostre del Solsonès, va ser el primer dels cims assolits amb motiu d’aquesta especial celebració. De la mà dels membres del Centre Excursionista de Lleida, una trentena d’excursionistes van emprendre l’ascensió abans de la mitjanit de divendres 27 per tal d‘instal·lar la balisa de validació al seu cim.

Per la seva banda, membres del Centre Excursionista de Llinars del Vallès també van organitzar dissabte al vespre una sortida nocturna al cim de les Agudes, al Montseny. Un cop al cim, els més de seixanta assistents van desplegar un mural commemoratiu de Fes el teu Everest a l’hora que gaudien de la posta de sol.

A l’endemà, al Vallès Occidental, en un al matí radiant de diumenge i sense molta calor, un grup d’excursionistes del Centre Excursionista de Castellar del Vallès, l’entitat coordinardora, van iniciar la seva ascensió al cim de la Mola pel clàssic camí dels Monjos. No obstant això, altres excursionistes vàren optar per pujar-hi per altres rutes que convergien dalt del cim. Un cop a dalt, després d'un breu parlament, es va fer una foto de grup.  Ara per ara, aquest és el cim que es perfila com el més covejat d’aquesta activitat.

Cal destacar que la iniciativa ha tingut una molt bona acollida per part del col·lectiu d’excursionistes federats i membres d’entitats, tot i que també ha estat seguit per molts amants i aficionats a la muntanya. Pares, avis, joves i nens s’han acostat a la muntanya aquest cap de setmana, com qualsevol altre jornada muntanyenca, però amb la motivació afegida de celebrar una fita de manera col·lectiva.

 

S'estima que la llista d’excursionistes que ja han registrat la seva ascensió segueix creixent. Si encara no ho heu fet no oblideu omplir el formulari del web de la FEEC. Teniu temps fins el dissabte 11 de setembre inclós.

 

Taradell ret homenatge als expedicionaris

 

Dissabte 28 al vespre, el Centre Cultural Costa i Font de Taradell, unes 500 persones es van aplegar en l’acte commemoratiu on es va homenatjar als membres de l’Expedició Catalana a l’Everest de 1985.

A l'acte, que va ser conduït pel periodista Albert Om i presidit per Lluís Verdaguer, alcalde de Taradell, Carme Delgado, presidenta del Centre Excursionista de Taradell, i Dani Planas, el president de la FEEC, a més d'alguns dels expedicionaris, com ara Jordi Canals, Toni Ricart, Carles Vallès, Xavier Pérez Gil, Joan Massons, Conrad Blanch i Òscar Cadiach, també hi van ser presents el síndic de Greuges, Rafael Ribó, el president en funcions del Consell Comarcal d'Osona, Lluís Vila, el president de Caixa de Barcelona durant el 1985, Josep L. Pinto, i els vicepresidents de la FEEC, Jordi Merino i Josep Maria Peixó.

 

En els parlaments no van faltar paraules d’agraïment per la celebració, molt especialment a la població de Taradell i al col·lectiu excursionista que s’ha mobilitzat per recordar l’efemèride.

 

Durant l’acte es va projectar la pel·lícula de l’expedició i es van inaugurar dues exposicions commemoratives. En els parlaments de les diferents personalitats es van succeir les mostres de reconeixement vers els companys d’expedició que no van poder assistir a l’acte. Molt especial i emotiu va ser el record de l’alpinista Antoni Sors, un dels tres companys que van assolir el cim aquell 28 d’agost de 1985 i que morí dos anys després durant una expedició al Lhotse Shar. A mitjans de setembre i fins a finals d’octubre tindrà lloc a Mataró una exposició dedicada a la seva figura.

 

A més dels alpinistes i les personalitats esmentades l'acte, que fou seguit d'un sopar popular, va comptar amb la presència de persones vinculades a l’excursionisme i amics i familiars dels expedicionaris.

 
Informació elaborada per l'Àrea de Comunicació de la FEEC

 

Política de galetes

Aquest lloc web fa servir galetes per a obtenir dades estadístiques de la navegació dels seus usuaris. Si continueu navegant considerem que accepteu el seu ús. Sempre podreu revocar el vostre consentiment i obtenir més informació a la pàgina de política de galetes.