Primera sortida de l'any

Una temporada més comencem amb les sortides de mitja muntanya, aquest any, amb l’ intenció d’apropar-nos una mica més a la nostra mitja muntanya més propera. Les sortides, en principi, tindran la sortida i arribada a la nostra vila; d’aquesta manera estalvien temps de desplaçament i l’arribada sempre pot ser a una hora més a prop del aperitiu que del cafè...

Des d’aquí us emplacem a descobrir part de la ruta caminada el passat diumenge que va transcórrer per la serra de Costa Llisa passant per la serra del Boix i tornant per Rodonella, La Roca i continuant pel GR-151 que ens va tornar a Sant Joan. Gràcies per acompanyar-nos en aquesta primera sortida. Us esperem a la propera!

“Amb l’ incertesa del temps que ens trobaríem, varem començar a caminar a dos quarts i cinc de nou del matí. Érem cinc persones disposades a gaudir d’una sortida carregada d’un atractiu especial, serà el primer tram d’una activitat que estem preparant pel proper juliol i de la qual estem treballant amb molta il·lusió.

La sortida tenia programada una distància d’ aproximadament 20 quilòmetres, la part més exigent era al principi de la sortida, on superàvem un desnivell d’uns 250 metres en poc menys de dos quilòmetres, aquí deixem enrere la casa de cal Vaquer,fet això, la resta era una sortida apta per tots els nivells; sense res més que caminar al ritme que ens marquéssim i gaudir d’uns camins i corriols que no estem acostumats a seguir.

Superat aquest desnivell i havent canviat de vessant, continuem per un corriol on els desperfectes de la llevantada de l’hivern del 2008 i la nevada de la nit de reis del passat 2009 encara son força patents en el paisatge, arbres caiguts, troncs esquinçats, branques i tot un reguitzell d’impediments per avançar entre el bosc.

Arribats a una pista ampla, seguim pujant una mica fins a trobar la casa de Raurés, ara mateix tant sols serveix d’aixopluc pel bestiar, està deshabitada, aquesta casa té una magnífica vista de la zona de Vallfogona; als seus peus hi ha la casa de les Pinoses. Decidim seure al costat de la casa, un clar amb unes pedres separades entre sí, tot sembla indicar que això havia estat una salera, lloc on els pagesos dipositaven sal sobre les pedres pel bestiar; avui ens han servit de seients pel nostre esmorzar.

Continuem per la pista fins anar a veure un altre casa, Ginebret. La deixem a la nostra dreta i seguim el nostre proper destí, la serra del Boix. Aquí trobem una casa de turisme rural en ple funcionament, nosaltres agafem una pista que baixa cap a la dreta i ens portarà cap el Pont d’en Serra i arribats al rec de Rodonella, que creuem entre força fang i aigua, agafem el GR-151 que ens durà fins La Roca. Arribats aquí només ens queda remuntar el riu Ter, el corriol que seguim ha estat netejat fa molt poc, ens han estalviat feina...

Sortim al final de La Plana, ja som arribats! Una cervesa per refer-nos muscularment i esperant a la propera que serà el 18 d’abril, on esperem continuar gaudint del nostre entorn.

fotos: http://www.uesantjoan.cat/index.php/fotos.html?func=viewcategory&catid=6&startpage=1#category


Imprimeix   Correu electrònic