Seccions

Activitats realitzades a la secció d'iniciació

5è aniversari de l'Ecomuseu el Molí Petit

El passat 21 d'abril es va celebrar el 5è aniversari del Molí Petit.

Dins del programa d'activitats, dissabte al matí es va realitzar una sortida amb infants per l'Arçamala.
Després de trobar-nos tots i totes als quatre jardins vam anar fins al Molí Petit a realitzar alguns jocs i tots seguint va començar la nostra ruta Arçamala avall on vam aprofitar per recollir tota la brossa que vam trobar pel camí.

L'activitat estava organitzada per CEA Alt Ter amb la col·laboració de la secció d'iniciació de la UE Sant Joan i del Grup d'Esplai Somnis.

Una vintena de nenes i nens van participar a l'activitat.

 

Taller d'iniciació a l'escalada

El passat 1 d'abril vam passar tot el matí a la cantera d'Ogassa aprenent a escalar.
En total hi van participar 8 infants i joves d'entre 8 i 14 anys.
Va ser un matí ple d'activitat, una mica cansat, amb algunes caigudes i sobretot molt calurós.

Aquí podeu veure una foto de l'equip:

 

Hem fet el cim!

 

Aquest cap de setmana amb un grup de 10 nens i nenes vam anar caminant des de Sant Martí d'Ogassa fins al Refugi Sant Jordi on vam plantar les tendes i vam passar la nit.
L'endemà al matí a primera hora vam pujar al cim del Taga tot coincidint amb la 54a missa al cim del Taga.

Sortida d'iniciació

El passat 11 de juny vam realitzar una nova sortida de la secció d'iniciació. En aquesta sortida vam fer un tram del GR-3, des de Sant Joan fins a les fonts de n'Orri.

En total hi havia 5 participants, 3 nenes i 2 nens:

 

Sortida de descoberta

El passat 16 d'abril vam realitzar la primera sortida de l'any de la secció d'iniciació.

L'itinerari escollit va ser una ruta fins a Ogassa, un total de 10 Km i unes 3h i mitja de recorregut. En total hi va haver tres participants a l'activitat.

 

Resum activitats 2010

Les nostres activitats van començar el dia 18 d'abril amb l'”Itinerari del Pantà de Cal Gat”. Al llarg d'aquest itinerari circular d'onze quilòmetres vam recordar aspectes apresos l'any anterior com el seguiment d'un sender i en vam aprendre de nous. A més a més vam poder gaudir del pantà, els ocells que l'envolten i tota la vegetació típica del bosc de ribera.
En total 8 nens i nenes van participar en aquesta activitat.
 

La segona activitat va ser la ruta d'orientació del dia 13 de juny. Amb l'experiència i la bona acceptació que va tenir l'any passat aquesta sortida vam tornar a realitzar una marxa d'orientació. Aquesta vegada va ser al voltant de la muntanya de Sant Antoni i el bac del Covilar. La participació en aquesta activitat va ser de 6 nens i nenes.
 

El mes de juliol vam fer la de “Descoberta d'un refugi i pujada al cim del Taga”. Aquesta va ser l'activitat que vam haver d'anul·lar l'any passat i la vam proposar per aquest estiu. Inicialment s'havia pensat amb el refugi Montserrat per fer la descoberta del refugi però amb la coincidència de la missa al Taga vam creure que seria convenient anar al refugi Sant Jordi i aprofitar el diumenge per fer el cim del Taga. L'activitat es va dur a terme els dies 17 i 18 de juliol. El dissabte va començar la caminada des de Sant Martí d'Ogassa fins al refugi Sant Jordi on vam muntar les tendes, vam sopar, vam fer un joc de nit i vam anar a descansar per l'endemà. El diumenge a primera hora ens llevàvem per recollir-ho tot i ser puntuals al cim del Taga. Va ser una experiència on tots i totes ens ho vam passar molt i molt bé.
En aquesta activitat hi havia 8 nens i nenes.

Del 2 al 5 d'agost vam relitzar la 44ena edició del campament infantil i juvenil del Pla d'Estràngol. Al llarg dels 4 dies i 3 nits de l'acampada vam realitzar les clàssiques activitats com el joc de la frontera o l'excursió a Santa Llúcia.
Aquest any, un total de 49 infants i joves van poder gaudir d'aquest campament.


L'activitat de”Fem un cim” prevista pel dia 3 d'octubre es va haver d'anul·lar.

Per últim, els dies 11 i 18 de desembre es va fer la 47ena edició del Concurs de Nadales, més d'una trentena de nenes i nens d'entre 3 i 11 anys van participar en aquesta activitat.

Descoberta d'un refugi i pujada al cim Taga

El passat 17 i 18 de juliol, la secció d'inicació va realitzar una sortida fins al refugi Sant Jordi i l'endemà vam pujar al cim del Taga (coincidint amb la missa del Taga)

Un total de 6 nenes i 2 nens van participar en aquesta activitat.

A continuació podeu veure algunes de les fotos de la sortida

Sortida d'orientació

Aquest passat 13 de juny vam realitzar la sortida d'orientació amb nenes i nens de 6 a 14 anys.
El recorregut va ser pujar cap a Sant Antoni, un cop allà ens vam dirigir cap al Cubilà i vam tornar cap a Sant Joan.
En total hi va haver 6 participants que es van dividir en dos grups per seguir les instruccions de la ruta d'orientació i arribar fins al final del recorregut.

Aquí teniu una petita foto des de Sant Antoni:


Itinerari del pantà de Cal Gat

El passat diumenge 18 d'abril la secció d'inicació va realitzar la primera sortida del 2010.
Aquesta primera sortida va consistir en una petita excursió matinal, de quatre hores, que va consistir en la visita al Pantà de cal Gat. Aquesta primera sortida va permetre, al conjunt de vuit participants, l'aprenentatge de la formació dels pantans i la fauna i flora que habita en aquests, així com el recordatori d'aspectes bàsics del senderisme local, com els senders de gran recorregut, els senders locals i les fites com elements indicadors.

X
Aquest lloc web fa servir galetes per a obtenir dades estadístiques de la navegació dels seus usuaris. Si continueu navegant considerem que accepteu el seu ús.