Jornades Tècniques. Iniciació a l’Alpinisme

Els dies 12 i 14 de març es va organitzar la segona activitat programada per aquest 2010 per la secció de formació i en la que van participar 10 persones. El divendres dia 12 es va fer la presentació del taller i es va aprofitar per parlar sobre els aspectes logístics del curs i es va fer una xerrada teòrica sobre el material i equip específic per a la pràctica de l’alpinisme no tècnic.

El diumenge 14 ens vam desplaçar tot els participants del taller a l’estació d’esquí Vallter 2000. Després d’equipar-nos amb tot el material ens vam dirigir a la zona del Refugi d’Ulldeter on acte seguit començaríem els tallers. Els objectius i les diferents pràctiques del curs van estar relacionats amb la planificació, la seguretat i l’autorescat en muntanya. Els riscos objectius i subjectius, la progressió per terreny nevat amb piolet i grampons, autodetenció, la recerca de víctimes d’allau, etc. Van ocupar les diferents pràctiques que es van portar a terme.

Durant tota la jornada ens va acompanyar un sol radiant i ,gràcies també a la gran quantitat de neu acumulada durant l’última setmana, vam poder gaudir d’un entorn ideal per realitzar les diferents activitats.

Aquestes jornades van dirigides principalment als socis de l’entitat tot i que també són obertes a les persones no sòcies. La seva filosofia és la de dotar als participants dels coneixements teòrics i pràctics per tal que puguin realitzar activitats en muntanya amb total autonomia i seguretat.

Fotos: http://www.uesantjoan.com/index.php/fotos.html?func=viewcategory&catid=9


Imprimeix   Correu electrònic