Disputada la XII Taga 2040 Evo (2011)

Gerard Españó i Marta Garcia s’imposen a la cursa XII Taga 2040 evo

Tot i el risc de pluja i la mala visibilitat per la boira la prova va transcórrer amb total normalitat

 

Sant Joan de les Abadesses, dilluns 19 de setembre de 2011

Gerard Españó (Independent) amb un temps de 2:15:54 i Marta Garcia (Club Excursionista Calldetenes) s’han endut la victòria en la XII edició de la cursa Taga 2040 evo disputada aquest diumenge 18 de setembre a Sant Joan de les Abadesses.

Just Sociats (Selecció Catalana) i Dani Tristany (Ass. Esp. Mountain Runners del Berguedà) han completat el podi en categoria absoluta masculina. En categoria absoluta femenina han pujat al podí Regina Anna Mola (Unió Excursionista de Catalunya Mataró) i Rosa Valls (Ass. Esp. Mountain Runners del Berguedà) actual líder de la Copa Catalana de Curses de Muntanya FEEC.

Classificación provisionals XII Taga 2040 Evo (2011)

Enguany la Taga 2040 evo ha estat la quarta prova puntuable de la X Copa Catalana de Curses de Muntanya FEEC. Després de la cursa santjoanina, Marc Carós  (Ass. Esp. Diedre) i Rosa Valls (Ass. Esp. Mountain Runners del Berguedà) continuen al capdavant d’aquesta competició, a manca de la disputa de dues proves.

La cursa a estat marcada per la meteorologia. Durant la matinada hi ha hagut una forta tempesta elèctrica acompanyada de forts vents que ha fet encendre les alarmes de l’organització. A les 6.00 h del matí la tempesta s’ha desplaçat en direcció sud est i la previsió ha millorat. A les 8.00 h del matí, una hora abans de començar la prova, la previsió era encoratjadora, ja que la probabilitat de noves tempestes era baixa i no s’esperava pluja fins al cap de 5 hores. Malgrat l’espessa boira present en alguns trams del recorregut que limitava la visibilitat, la prova s’ha disputat amb normalitat.

La sortida s’ha realitzat conjuntament, dones i homes, a les 9.00 h del matí. Un total de 360 corredors i corredores han pres la sortida des del passeig Comte Guifré. El primer corredor en arribar al cim del Taga ha estat Just Sociats (Selecció Catalana), seguit de Gerard Españó i Xevi Llamas. La cursa s’ha decidit en la baixada. Gerard Españó ha realitzat un descens vertiginós que li ha permès fer-se amb la victòria. La primera corredora en arribar al cim del Taga ha estat Marta Garcia, que ja no ha deixat aquesta posició, enduent-se així la victòria en categoria femenina.

La cursa, organitzada per la Unió Excursionista de Sant Joan de les Abadesses, ha tornat a batre rècord d’inscripcions en Copa Catalana amb 430 inscrits. L’organització de la Taga 2040 evo vol agrair a tot el poble de Sant Joan de les Abadesses la seva col·laboració i suport, sense els quals la prova no fóra possible. També han volgut agrair el suport de les diferents entitats i empreses que han col·laborat d’alguna manera amb l’organització. La UE de Sant Joan espera poder seguir fent créixer aquesta cursa que prepara amb tanta cura i estima.

Enllaços recomenats:

 

 

 


Imprimeix   Correu electrònic