Objectiu assolit: La Gran Diagonal

El passat diumenge 17 d'octubre es va realitzar la última sortida d'enguany de la secció d'alta muntanya de l'entitat. La sortida consistia en pujar al cim del Pollegó Inferior del Pedraforca (2.435 m) per la Gran Diagonal.

La Gran Diagonal és una feixa inclinada que va de dreta a esquerra sota la paret sud del Pollegó Inferior. Es necessari grimpar una miqueta i superar un pas equipat amb cadenes. Aquesta és una ruta poc freqüentada, però és una forma elegant i de gran bellesa per pujar al cim del Pollegó Inferior.

Abans d'arribar al Mirador de Gresolet (Saldes) hi ha un petit pàrquing de terra. Des d'allà es  començar a caminar per una pista forestal fins a l'alçada de Coll de Jou. Un cop allà ens endinsem al bosc de pins per un camí que indica direcció a Prat de Reo. Fins al Prat de Reo el camí està ben fresat i marcat. Un cop allà la traça es desdibuixa una mica però igualment s'arriba a la base de la paret sud del Pollegó Inferior. S'ha de descendir una mica fins anar a buscar el començament de la feixa per on volem pujar després.

 

La Gran Diagonal és una feixa inclinada que va de dreta a esquerra sota la paret sud del Pollegó Inferiror. Es necessari grimpar una miqueta i superar un pas equipat amb cadenes. Aquesta és una ruta poc freqüentada, però és una forma elegant i de gran bellesa per pujar al cim del Pollegó Inferior.

Un cop superada la gran Diagonal, el camí segueix ascendint per un terreny de pedra solta tot seguin les fites de pedra. Val a dir que les fites estant molt separades les unes de les altres i fan que el camí sigui una mica perdedor. No obstant el grup va superar aquest contratemps amb encert. El camí continua cap a la dreta per unes terrasses d'herba. L'últim punt complicar abans del cim és una petita canal  on hi ha un pas de IIIº grau. El grup va superar aquesta canal sense cap dificultat. Un cop superat aquest pas queda una petita caminada fins al cim.

Des del cim i en solitari, vam poder contemplar les aglomeracions de gent que baixaven del Pollegó Superior. Després d'esmorzar es va fer el descens caminant per les Costes d'en Dou.

La valoració de la sortida és bona. Van participar en la sortida 11 persones, tots ells federats i membres de la Unió Excursionista de Sant Joan de les Abadesses. No hi va haver cap incident a destacar i tothom va quedar molt satisfet amb l'experiència. Des de l'organització volem agrair la vostre participació i animar a més gent de cara a properes sortides.

Galeria de fotos


Imprimeix   Correu electrònic