Seccions

Activitats previstes a la secció de formació

Curs d'escalda

PRESENTACIÓ
 
L’escalada és una modalitat esportiva apassionant que permet descobrir l’essència i la bellesa de la muntanya vertical. Dirigit a aquelles persones que volen iniciar-se en l’escalada en itineraris equipats. Cal una condició física normal i no patir vertigen. 
 
OBJECTIU DEL CURS

 

Aquest curs té com a objectiu primordial formar als alumnes amb tots els coneixements necessaris per poder escalar vies equipades d’un llarg amb total seguretat i autonomia.
 
CONTINGUTS

 

-  L’escalada i modalitats de pràctica.
Materials utilitzats en l’escalada.
Coneixement i aplicacions dels nusos bàsics.
Tècniques de seguretat, progressió i descens.
Ressenyes d’itineraris i graduacions de les vies.
Coneixement del medi i zones de pràctica.
* Es lliurarà un dossier amb tots els continguts del curs. 

 

MATERIAL QUE CAL PORTAR

 

Vestimenta adient que permeti els moviments, peus de gat, arnès, casc, aparell de fre/assegurador (grigri, cistelles vàries) apte per a corda simple, 1 mosquetó  de seguretat HMS (o de pera), 3 mosquetons de seguretat (del tipus que sigui), 1,50 m de cordino de 6 mm., 2 cintes cosides d’entre 60 i 120 cm. aprox., cintes exprés (les que es tinguin), corda homologada per escalar en simple (si és possible).
 
L’entitat i la direcció del curs poden aportar algun material en cas necessari. 

Orientació i la planificació d’itineraris

Des de la Secció de Formació de la Unió Excursionista de Sant Joan de les Abadesses us fem arribar la informació sobre el curs que es portarà a terme durant les properes setmanes. Aquestes jornades estan adreçades a qualsevol persona que practiqui esports de muntanya i que vulgui ampliar els seus coneixements tècnics i pràctics.

Els temes que tractarem durant els tallers estaran relacionats amb l’orientació i la planificació d’itineraris. També constarà d’una sortida de dos dies amb bivac per la zona del massís de Montserrat. A part de posar en pràctica els nostres coneixements ens permetrà conèixer una mica més aquesta muntanya i assolir algunes de les seves agulles més representatives.

En la documentació adjunta trobareu tota la informació.

Esperem que sigui del vostre interès i us animem a participar-hi.

Programa

Informació General

Iniciació a l’escalada en roca

La Secció de Formació de la Unió Excursionista de Sant Joan de les Abadesses organitza el pròxims dies 30 i 31 de març unes jornades tècniques d’iniciació a l’escalada en roca. Aquest taller va adreçat a qualsevol persona que vulgui iniciar-se o descobrir aquest esport.

En el següent link hi ha tota la informació relacionada amb aquesta activitat.

 

 

Iniciació a l’escalada en roca

La Secció de Formació de la Unió Excursionista de Sant Joan de les Abadesses organitza el pròxims dies 30 i 31 de març unes jornades tècniques d’iniciació a l’escalada en roca. Aquest taller va adreçat a qualsevol persona que vulgui iniciar-se o descobrir aquest esport.

En el següent link hi ha tota la informació relacionada amb aquesta activitat.

Esperem que sigui del vostre interès i us animem a participar-hi.

Taller d’orientació i planificació d’tineraris

Seguint amb un dels principals objectius de l’entitat que és formar al màxim als practicants d’esports de muntanya, us presentem el nou taller que organitza la Secció de Formació.

El temes que tractarem durant el taller estaran relacionats amb l’orientació i la planificació d’itineraris. L’objectiu d’aquest taller es dotar del coneixement i les eines necessaris a totes les persones que es plantegin planificar una activitat a la muntanya.

X
Aquest lloc web fa servir galetes per a obtenir dades estadístiques de la navegació dels seus usuaris. Si continueu navegant considerem que accepteu el seu ús.