Mitja Muntanya 25 de març

Mitja muntanya solejada i un matí per endavant per gaudir del terreny i paratges. Hem començat a caminar amb el canvi horari present, serà això el que ha fet tirar enrere la resta de caminadors?

Comencem a caminar les set persones reunides i amb la fresca matinal les primeres pujades de l’estació i seguidament la pista que ens durà fins el Janpere per després agafar el corriol que ens portarà fins a la collada de Muig, ens han fet passar el fred.

Creuem la pista que puja de la carretera d’Ogassa i continuarem per un corriol una mica amagat per continuar pujant. El sol comença a enfilar-se i les capes de roba ja son masses sobre la pell, fem una parada a can Salvans per treure alguna peça que ja sobra; encara ens queda una pujada dreta per arribar a ca la Janica on el terreny es tornarà més suau.

Abans d’arribar a aquesta casa, tenim unes vistes a la nostra esquerra molt maques, veiem Sant Joan, l’antiga estació de Toralles, la pedrera sota coll d’Art, i el recorregut que volem fer de tornada. Voregem el terreny de la casa per la seva part dreta i agafem un corriol a mà esquerra fresat que s’enfila suaument muntanya amunt.

El pas és ferm i decidit, el grup té ganes d’arribar a coll Sabè on ens hem proposat esmorzar, ja tenim gana i el sol que hi trobem i sobretot l’entrepà se’ns posa molt bé. Després d’aquesta pausa seguim per anar a trobar el Roget, aquí el terreny és més ondulat i un terra vermellosa serà la que trepitgem fins arribar a trobar la pista cimentada que ens pujarà fins l’altre pista que puja d’Ogassa.

Girem a l’esquerra per començar a baixar la pista, passem de llarg el cementiri d’Ogassa, no hi tenim cabuda...millor! Al arribar a la casa del Rost agafem a l’esquerra un sender marcat d’Itinerannia que descendeix fins arribar a el Tossal i aquí agafem la pista cimentada fins el prat del Pinter on anem a buscar l’aigua fresca de la font gran, on tot i la manca de pluges, la font brolla sense parar.

La sortida no s’atura i baixem per anar a trobar la plaça Dolça d’Ogassa, aquí decidim fer un canvi de recorregut i baixem per la ruta del ferro fins al mirador que hi ha  més avall, llavors a la nostra dreta surt un corriol que ens portarà fins a can Màxim. Ens trobem la pista de la Rovira i baixarem avall per anar a creuar el torrent de Plansesaigües i arribar al barri de l’estació, ja només ens queda tornar a creuar el riu Ter per sobre el pont romànic i la sortida ha finalitzat.

Moltes gràcies i fins la propera!


Imprimeix   Correu electrònic