Assemblees i reunions

ASSEMBLEA ORDINÀRIA DE SOCIS. 11 DE GENER DE 2009

El diumenge 11 de gener, a les onze del matí, en segona convocatòria, i amb l’assistència de 26 socis, té lloc l’ Assemblea General de Socis de la Unió Excursionista de Sant Joan, amb els següents punts en l’ ordre del dia :

1. Lectura i aprovació de l’ acta anterior. Es llegeix i queda aprovada. 

2. Estat de Comptes

La presidenta , Anna Freixas, informa del estat dels comptes de l’entitat. Tot i que el resultat del balanç que s’ha repartit al socis assistents es negatiu l’entitat té uns comptes sanejats. El resultat negatiu del balanç es degut per exemple a:

- Subvencions concedides però encara no cobrades

- Compra de material de muntanya (forro i pantalons Grifone) que està en dipòsit a l’entitat i que els socis han de passar a recollir i pagar 

- Compra dels pins pels socis que fa 25 / 50 anys que pertanyen a l’entitat. 

- La principal font d’ingrés continua sent la quota dels socis que actualment són 589. 

A cadascun dels assistents de l’assemblea se li entrega una resum del balanç on es veuen reflectides els ingressos i les despeses del exercici.

Els socis assistents proposen que s’elabori al començament de cada any un pressupost que servirà de referència. 

Els comptes queden aprovats.

3. Resum d'activitats

Secció Infantil  

En el present exercici hi ha hagut només una sortida que es va fer amb la col·laboració del Grup Esplai Somnis. 

Concurs de Nadales

Per el que fa al Concurs de Nadales la participació va ser de 35 participants, destacant el fet de que la categoria 12 a 14 anys va quedar deserta al no presentar s’hi ningú.

Es planteja la possibilitat d’eliminar aquesta categoria de cara a properes edicions.

Pla d'Estràngol

Enguany s’ha tornat a fer el campament al Pla d’ Estràngol amb la col·laboració de l’Esplai Somnis i amb una durada de quatre dies. El número de participants va ser de 40.

El campament es tornarà a fer aquest any amb la mateixa durada de quatre dies i és possible que s’ampliï el límit d’edat.

Secció d'Alta Muntanya

En Jordi Arrey fa un resum de les activitats desenvolupades i explica cada una de les sortides:

- Sortida Pico de Alba : amb 9 participants .Va ploure i es va canviar per una matinal.

- Sortida general : amb 5 participants. Es van fer dos recorreguts un de més exigent i un de més fàcil. 

- Curs de progressió en crestes: la segona part del curs es va anular per el mal temps i queda aplaçada per realitzar-la a començaments d’any. 

Material

En Josep Anfruns, encarregat del material, explica que aquest any el lloguer de material s’ha reduït i que pràcticament no hi hagut cap lloguer. 

Aquest any s’ha comprat força material : 

- ARVA . Dues unitats

- Sondes i pales

- Material d’escalada per fer cursets :Cordes, encastadors, “friends”, ...

- Tendes per substituir les actuals que estan en mal estat.

- Impressora de mida A3

- Escàner.

Marxes

En Josep Anfruns explica que en la Marxa d’orientació els inscrits van ser 42 i els participants reals en van ser 37.

Respecte l’edició anterior la participació ha baixat entre altres raons pel mal temps que va fer al llarg de tota la setmana prèvia a l’activitat.

La Marxa es va desenvolupar amb normalitat sense cap incidència destacable. Cal destacar el fet de que el camí estès molt enfangat va fer que la marxa fos més lenta del previst. 

La propera Marxa està prevista per el dia 24 de maig.

Caminada Popular de l'1 de maig

En Jordi Miguel informa que aquest any varem fer un recorregut diferent a edicions anteriors  i sense cap relació ni amb la ruta de les ermites ni amb la ruta del carbó.

El recorregut va ser Sant Joan, l’Òliba, Fonts de n’Orri, Santigosa, Torrent Vedellar, Planabés i Sant Joan. En total una mica més de 18 km . La participació va ser de 323 persones

Tot va anar molt bé i no hi va haver cap incidència destacada.  

Sortida Nocturna

A la caminada nocturna s’hi van apuntar més de 100 persones i va ser tot un èxit. Cal destacar la representació d’una escena de l’obra de Comte Arnau que ens van representar els membres del SAT i que va tenir lloc a La Torre de la Messeta. 

Secció de Mitja Muntanya

Com ja es va anunciar a l’Assemblea del 2008, aquest any s’ha posat en marxa una nova secció que tenia l’objectiu d’oferir unes sortides a gent de totes les edats i de totes les condicions físiques.

El calendari d’aquest any ha estat el següent:

- Parc natural de Sant Llorenç del Munt i Serra de l’Obac amb una participació de 10 persones.

- Els Bufadors del Beví a Osona i va haver-hi una participació de 42 persones

- Puig de la Força i pantà de Sau amb una participació de 10 persones

- Sortida pels voltants de Sant Joan amb esmorzar a base de mongetes i llonganisseta amb una participació de 32 persones.

- Montgrony amb una participació de 12 persones 

De cara al 2009 la idea es continuar amb aquest tipus de sortides.

BTT

S’han dut a terme tres sortides i en Josep Gamell en fa un resum: 

- 3a Trobada BTT Cavallera. Va celebrar-se el dia 8 de juny amb 100 participants i dos recorreguts amb el circuit marcat. El fet de que el mateix dia coincidissin diverses activitats similars va limitar el número de participants que van ser obsequiats amb un mallot. 

Es van marcar dos recorreguts, ell llarg de 42Km i el curt de 29 Km i la sortida i arribada va ser al Passeig del Comte Guifré.

Val la pena destacar que també es va habilitar un circuit infantil amb un recorregut que va es adaptar a les capacitats dels participants . 

- Olot – Sant Feliu. Amb 30 participants va ser una sortida amb un clar to familiar. Pràcticament tots els participants eren del poble.

Al llarg del recorregut es van fer diferents avituallaments i reagrupaments per facilitar que tothom seguis al mateix ritme. 

- Santa Llúcia de Puigmal. Va tenir lloc el mes de desembre el dia de l’ Aplec de Santa Llúcia i van participar-hi 30 corredors. Es un recorregut apte per tothom i es va fins l’ermita on s’esmorza i es aquí on comencen dos itineraris alternatius fins arribar a Sant Joan.   

Cursa d'Alta Muntanya TAGA 240 evo 

L’ Esteve Martinez informa sobre la Cursa del Taga, que va tenir lloc el dia 21 de setembre, i que aquest any tornava a formar part de la Copa Catalana de Curses de Muntanya .La participació va ser de 250 corredors.

La valoració torna ser molt positiva per part dels participants i cal destacar que una enquesta elaborada per la FEEC la Cursa del Taga es la segona cursa millor valorada pels corredors de totes les que tenen lloc a Catalunya. 

Aquest any la cursa canvia de data i tindrà lloc el dia 12 de juliol i tornarà formar part de la Copa d’ Espanya i per tant esperem que la participació augmenti novament.

Participar a la Copa d’Espanya costa un esforç i uns diners però creiem que val la pena ja que la participació en aquesta Copa aporta beneficis :

- Publicitat

- La Federació munta la zona d’arribada

- La Federació aporta la infraestructura del cronometratge.  

Al llarg del cap de setmana es faran un seguit d’ activitats per donar més al·licients als participants.

Cal destacar que enguany es la dècima edició de la cursa i que caldria celebrar-ho d’alguna manera.

Formació

L’ Esteve Martinez fa un petit resum dels curset que s’han dut a terme. Explica que la finalitat d’aquest cursos és donar als socis de l’entitat l’oportunitat de formar-se sobretot en temes de seguretat i que per això s’ha comprat un seguit de material a fi de que aquests cursos es puguin realitzar per gent de la mateixa entitat i fer-lo d’aquesta manera econòmicament més assequibles als socis. 

4. Eleccions

El passat mes de novembre es va començar el procés electoral que finalitza avui. Al haver-se presentat una sola candidatura aquesta queda elegida.

Els membres de la nova junta són: 

 

Jordi Miguel i Costal
Nº Soci 617
Josep Gamell i Suriñach
Nº Soci 219
Jordi Arrey Bosch
Nº Soci 264
Pere Descamps i Oller
Nº Soci 663
Jordi Muñoz i Soler
Nº Soci 191
Esteve Martínez Jiménez
Nº Soci 479
Jordi Boix Arlà
Nº Soci 668
Josep Maria Illa Picart
Nº Soci 301
Guillem Ferrer Godoy
Nº Soci 249
Francesc Ballester Picanyol
Nº Soci 670
Cel·la Mondéjar Gasulla
Nº Soci 720
Gemma Illa Picart
Nº Soci 719
Sergi Albrich i Viñas
Nº Soci 722
Neus Bosch Mercader
Nº Soci 721
Anna Gamell i Suriñach
Nº Soci 723
Salvador Vila i Pascual
Nº Soci 724
Marc Caparrós Camps
Nº Soci 652
 
5. Precs i Preguntes

A fi de fer més amena l’ Assemblea la sòcia Anna Nicolau proposa buscar un sistema per evitar tenir de llegir l’ acta anterior cada vegada ja que això fa la reunió molt carregosa. 

El soci Francesc Muñoz informa que hi ha algun tram del camí del Taga que necessita un repàs. 

El soci Dani Planas demana que s’intenti tant com es pugui que el Pessebre del Taga sigui realitzat per les persones que estan apuntades a la llista. La junta explica que aquest any no ha estat així ja que no va haver-hi temps de comunicar-ho al següent de la llista i es va optar per encarregar la realització d’un pessebre a un artista  (Carles Vives) . Aquest pessebre, propietat de l’entitat, es podrà utilitzar si algun any hi ha algun altre contratemps.

 

Sense cap més tema per tractar es dona per finalitzada l’ Assemblea les 12,30 hores.

 

 


Imprimeix   Correu electrònic