Bona participació a la primera sortida d'esquí - alpinisme

El passat diumenge dia 17 de gener, la secció d'alta muntanya de la Unió Excursionista de Sant Joan de les Abadesses va realitzar la primera sortida del 2010 amb una molt bona participació. Va ser la primera de l'any de la secció i la primera en la modalitat d'esquí-alpinisme. Es va realitzar a la Molina i va comptar amb un total de 16 participants, entre debutants i iniciats, amb ganes d'aprendre i millorar les diferents tècniques. La valoració global és prou bona; així doncs, esperem realitzar més sortides d'aquestes característiques ben aviat.

 Malgrat l'objectiu inicial era La Tossa d'Alp, qüestions tècniques van fer aconsellable realitzar la jornada a  la zona dels Alavaus i el Puigllançada. La instrucció va ser impartida per en  Xavier Guillaumes, aficionat a l'esquí de muntanya i amb gran experiència en aquest àmbit, a qui volem agrair molt especialment la seva col·laboració.

 La sessió va començar amb una explicació del material tècnic i de seguretat més habitual, com són l'arva, la pala, la sonda, el casc, etc. Tots ells materials imprescindibles per a la pràctica d'aquest esport. Després, es va fer una petita demostració d'una cerca utilitzant l'arva i es va començar a caminar seguint una de les pistes de la Molina.

 

Explicacions prèvies

 

 

 

 

 

 

En trobar els primers desnivells, es va realitzar una explicació de la famosa volta maria, utilitzada per progressar en terreny més vertical. Els participants van poder comprovar com aquesta és una de les maniobres més difícils. També van poder practicar una variant més avançada de la volta maria, que utilitza la talonera per impulsar l' esquí en el moment de girar.

Pels voltants de les 12 h, una boira molt espessa ho va cobrir tot i es va decidir anar a buscar les pistes dels Alavaus per poder fer el descens amb seguretat. Aproximadament a l'alçada del telecadira dels Alavaus, es va fer una pausa per menjar una mica i recuperar forces. Allà es va fer una explicació de com treure les pell de foca de la forma tradicional i d'una manera més ràpida, amb els esquís posats. El descens va transcórrer sense problemes, malgrat la boira.

 

Pujant per la zona dels Alavaus. La boira ens envolta.
     
     

 

Traient les pells de foca i inici de la baixada.